Verwarmen met een airco

Verwarmen met een airco bespaard kosten.

We kunnen er op het moment niet omheen; de gasprijzen zijn enorm gestegen. De hoge gasrekening is voor veel gezinnen een groot probleem. Het verwarmen van uw huis naar een aangename temperatuur, is momenteel voor velen onbetaalbaar geworden, zeker als u veel thuis bent. Tegenwoordig bent u er al snel duizenden euro’s per jaar aan kwijt, een stuk meer als de jaren hiervoor.

Kan dit ook anders?

In deze blog vertellen we, hoe u flink kunt bezuinigen op gas en hoe de voordelen die een airco heeft te bieden.
Koelen en verwarmen met een airco. Veel mensen weten nog niet dat men tegenwoordig met een airco zowel kan koelen als verwarmen. Als men denkt aan een airco, denken ze aan een apparaat dat koude lucht blaast. Hoewel deze functie erg handig is in de zomer, kan een airco dus ook fijn zijn in de winterperiodes. De prijs van een airco is een aardige investering, maar u heeft er het hele jaar profijt van. Daarnaast kunt u bij het verwarmen met een airconditioning, flink bezuinigen op gas. Die airconditioning heeft u dus binnen no-time weer terugverdient.

Hoeveel bespaart u bij het verwarmen met airco?

Hoeveel u precies bespaart bij het verwarmen met een airco, hangt af van verschillende factoren. Van uw energiecontract, hoe is de woning geïsoleerd, hoe groot is de ruimte die verwarmt moet worden, merk van de airco en hoe warm u het thuis wilt hebben. Verwarmen met een airco kost nog geen 1 KW per uur, een gemiddelde cv-ketel gebruikt 1 a 2 kuub per uur, waarbij de prijzen gemiddeld tussen de 3,- & 6,- euro per uur liggen. Verwarmen met een airco is dus een stuk voordeliger, als verwarmen met gas.

Thuiswerken & airconditioning.

Aangezien velen van ons tegenwoordig thuiswerken, moet thuis in de koude periodes van het jaar ook de verwarming aan. Hoewel veel werknemers hier een vergoeding voor krijgen, blijft het duur om de hele dag de kachel aan te hebben. Daarnaast is het zonde om het hele huis te verwarmen, terwijl u alleen een kleine, specifieke ruimte hoeft te verwarmen. Bijvoorbeeld alleen een werkkamer, of een praktijk/kantoor aan huis. Met een airco kunt u de kachel uit laten staan en verwarmt u alleen de specifieke ruimte waar u een aangename temperatuur wilt hebben. Warmte van cv-ketel combineren met verwarmen met airco. U kunt er ook voor kiezen om het verwarmen met een airco te combineren met het verwarmen door een cv-ketel. Kies er bijvoorbeeld voor om de woonkamer te verwarmen naar een aangename temperatuur met een airco. De rest van het huis kunt u vervolgens verwarmen naar een lagere temperatuur met de cv-ketel. Met deze manier van verwarmen, kunt u wel tot 30% bezuinigen op gas.

Is verwarmen met een airco beter voor het milieu?

Het gebruik van een airco is altijd duurzamer dan het gebruik van een cv-ketel. Gas is een fossiele brandstof die bij verbranding een flinke hoeveelheid CO2 uitstoot. Dit is slecht voor het milieu. Hoewel grijze stroom ook niet goed is voor het milieu, is het gebruik van een airco wel duurzamer. Een airco verbruikt namelijk minder stroom, dan een cv-ketel gas verbruikt. Wat betreft duurzaamheid, is groene stroom de beste oplossing. De airco verbruikt dan schone energie waarbij geen sprake is van CO2-uitstoot.

Verwarmen met airco & zonnepanelen.

Het verwarmen met een airco is al helemaal voordelig in combinatie met zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen hebt, hoef je namelijk niet of weinig te betalen voor de stroom van de airco.
Advies bij het kiezen van een airco.

Bij Van der Veen Montage & Koeling kunt u terecht voor fluisterstille & betaalbare airco’s. We luisteren naar uw wensen en geven graag een vrijblijvend advies voor het uitkiezen van een airconditioning unit. Wij staan graag voor u klaar!